Telefoon: 0317-617490

05-11-2013

'Vallen met beleid' groot succes in regio Arnhem

'Vallen met beleid' groot succes in regio Arnhem

Op 21 november 2013 ging de eerste cursus 'Vallen met beleid' van start. Deelnemers waren enthousiast. Daarna volgden cursussen in de loop van 2014 en 2015 in Arnhem en Nijmegen.

De cursus "Vallen met beleid" richt zich op vrijwilligers en mantelzorgers die de oudere medemens terzijde staan én op de ouderen zelf.

Tijdens de cursus leert u:

  • behoud van lichamelijke balans in alledaagse (werk-)situaties
  • veilig en ontspannen vallen
  • voorkomen van zware valblessures

De cursus bestaat uit twee delen. In de eerste 4 lessen wordt aandacht besteed aan valpreventie. Als vrijwilliger ondersteunt en begeleidt u de oudere. U moet dus zelf ook stevig staan en bewegen. Dit deel is ook zeer geschikt voor de oudere waar u zorg aan geeft.

In de laatste 4 lessen wordt aandacht besteed aan veilig en ontspannen leren vallen en het opdoen van valervaring. Deelname is afhankelijk van de fysieke gesteldheid van de deelnemer.

De cursussen werden ontwikkeld door de Aikido Stichting Arnhem Jiki Shin Kan, met subsidie van het project Sportimpuls/ZonMw. De uitvoering was in handen van Piet Lagerwaard (Centerforce Trainingen), Gertjan Boks (CoolDutch Consultancy), Angelique Broijl (Angels4Care), Simon Wijnands en Bianca Nikkels. Zij werken nauw samen met de Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA) in Arnhem en het Universitair Sportcentrum in Nijmegen.

Interesse? Neem contact op! Dat kan via:

valtraining@aikidostichtingarnhem.nl

Piet Lagerwaard: 0317-617490

Gertjan Boks:  06-27193528