Bedrijfstrainingen op basis van Aikido

Bedrijven en organisaties zijn gebaat bij werknemers die gezond zijn, hun werk goed doen, weten om te gaan met stress, en in een team kunnen samenwerken. Aikido kan hiervoor op veel manieren nuttig zijn. Door hen fit te houden, de teamspirit te boosten, of door hen na ziekteverzuim weer te helpen met de opstart van het werk. Onze trainingen variëren van aikido-specifiek tot communicatie en weerbaarheid algemeen, en van individuele coaching tot teambuilding.

Bedrijfsaikido

Deze cursus wordt aangeboden aan of via organisaties die hun personeel weerbaarder willen maken in hun werk, in hun omgaan met klanten en collega’s en/of in andere situaties van spanning of agressie. De cursus is gebaseerd op het Aikido en enkele aspecten van andere krijgskunsten, en verder op inzichten uit de psychologie. Punten die bijvoorbeeld aan de orde komen: 

  • Hoe handhaaf je jezelf in een verbale of fysieke confrontatie?
  • Hoe beperk je wederzijds emotionele en fysieke schade? 
  • Hoe zorg je ervoor dat de relatie met cliënten niet onherroepelijk wordt verstoord? 

Met de principes van aikido vind je verrassende antwoorden op deze vragen! Je leert jezelf te blijven in emotionele ‘stormen’, adequaat te reageren op agressie, en die daardoor te de-escaleren. Dat doe je in leuke en sportieve oefeningen waarbij je kan ontspannen, bewegen, en lachen! 

Individuele vormen van coaching zijn ook mogelijk. De inhoud wordt afgestemd op de vraag.

Vitaliteit en re-integratie

Deze trainingen zijn bedoeld voor: 

  1. werknemers die lijden onder stress en/of tegen een burn-out aan zitten;
  2. werknemers die tijdelijk niet werkzaam zijn als gevolg van ziekte of andere omstandigheden; en
  3. mensen op weg naar re-integratie die kampen met energieverlies en structuurloosheid

Cursusvorm voor vitaliteitstraining

Deze training wordt op afspraak gegeven, bij het bedrijf of elders. Door middel van diverse oefeningen en principes uit het Aikido krijgen deelnemers weer energie, vinden ze opnieuw balans in het leven en leren ze om te gaan met (werk)druk. Hierdoor kunnen zij weer beter functioneren in de werksituatie. Voor werkgevers betekent dit vermindering ziekteverzuim en kostenbesparingen. 

Cursusvorm voor re-integratie

In 10 sessies ontvangt een deelnemer een basistraining Aikido voor 1 uur per week. De deelnemer volgt lessen bij een bestaande groep, en bespreekt voor en/of na de training de voortgang met Piet Lagerwaard. De wekelijkse lessen bieden structuur en beweging zonder dat men onder druk staat van prestatiedwang. Door het Aikido leren zij op een nieuwe manier om te gaan met hun lichaam en ontdekken zij dat ze meer kunnen dan gedacht. Mensen die deze training volgden, zetten daarna zonder moeite de stap naar betaald werk.